Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
Neden Sahte Apple Şarj Aleti Almamalısınız?

Kimse almak istedikleri şeyler için üreticinin istediği tam fiyatı ödemeyi sevmez. Özellikle de bu şeyler ilk etapta gülünç derecede pahalı ise. Ne yazık ki konu Apple şarj aletlerine gelince gerçek olanı satın almanın dışında başka hiçbir alternatifiniz yoktur. Birkaç lira tasarruf etmek için sahte bir şarj cihazı satın almak binlerce lira verip satın aldığınız bir Apple MacBook Pro bilgisayarınızı çöpe atma riskine değmez.

Chartered Trading Standards Institute (CTSI) son zamanlarda sahte Apple şarj cihazlarının güvenliğini araştırdı. Kuruluş, “dünya genelindeki tedarikçilerden 400 tane sahte Apple şarj cihazı” satın aldı ve incelemeleri sonucunda 400 şarj aletinin 397’sinin en temel güvenlik testlerinde bile başarısız olduğunu öğrendi.

397 şarj aleti için kuruluş, “giriş ve çıkış arasında ne kadar gerilimin akacağını görmek için ünitelere yüksek gerilimler uygulanan bir elektriksel mukavemet testinde başarısız oldu. Eğer akım eşiğin üstünde ise, ünitenin elektrik çarpması potansiyeli olan yetersiz izolasyona sahip olduğu saptanmıştır” açıklamasında bulundu.

Diğer bir deyişle bu, CTSI’nin satın aldığı sahte Apple şarj cihazlarının yüzde 99’unun potansiyel olarak tehlikeli olduğu anlamına geliyor. Bu şok edici bir sonuçtur.



Apple, taklit şarj cihazlarına savaş açtı

CTSI’nın bu araştırması, Apple’ın kendisi tarafından yapılan daha önceki bir soruşturmadan sonra geldi. Apple, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon üzerinde gerçek Apple şarj cihazları sattığını iddia eden bir şirketten 100 adet şarj cihazı satın almış ve bu cihazlar üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda cihazların yüzde 90’ının sahte olduğunu açıklamıştı.

Patently Apple‘a göre, Apple, Mobile Star LLC şirketi hakkında dava açtı ve dava konusu bu sahte ürünlerin “normal kullanımdayken aşırı ısınma, alev alma ve tüketicilere ölümcül bir elektrik çarpması yapma” potansiyeline sahip olduklarını söyledi. Böyle bir riske maruz kalmak, sahte bir şarj aleti alarak kazandığınız 50 liraya değer mi?

Tüm bunlar, tüketicilerin Apple şarj cihazlarını satın alırken daha ihtiyatlı olmalarını gerektiriyor. Potansiyel olarak aşırı ısınabilecek, alev alabilecek veya sizi bir elektrik akımına maruz bırakabilecek sahte bir şarj aleti satın almak, canla başla çalışarak kazandığınız paradan yapabileceğiniz potansiyel tasarruflardan daha önemlidir.



Ulusal Ticaret Standartları Başkanı Toby Harris konu ile ilgili şunları söyledi:

Dünyadaki suçlular, inanılmaz indirimler sunarak aşırı ısınmaya ve hatta ev yangınlarına yol açarak sizi tehlikeye attığı bilinen sahte ürünleri size satabilmek için internet sitelerini kullanıyorlar.

Tüketicileri, elektrikli ürünleri çevrimiçi satın alırken dikkatli olmaya çağırıyoruz: Gerçek olamayacak kadar iyi görünen indirimlere dikkat edin ve satın alma işlemini yapmadan önce satıcılar hakkında bilgi sahibi olun.

Şahsen, herkesin fahiş fiyatlarla aksesuarların ücretini ödemesini tavsiye etmekten nefret ediyorum ancak bu vesileyle sahte Apple şarj aletlerini almamak tek mantıklı seçenek görünüyor. Ve gerçek bir Apple şarj cihazına sahip olduğunuzda, lütfen ona iyi bakın.

Hiç Apple dışında birinden bir şarj cihazı satın aldınız mı? Satın aldığınız şarj aletinin gerçek olduğundan ne kadar eminsiniz? Aldığınız şarj aletinin sahte olup olmaması sizin için bir şey ifade ediyor mu? Apple dışındaki bir kaynaktan şarj almaya sizi yönlendiren şey neydi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Görsel: Clare McBride
Kaynak: MakeUseOf

Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.