Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
Huawei Honor 8 İncelemesi - Kablosuz Mecmua

Son zamanlarda piyasaya sürülen 400 dolar fiyatındaki telefonlar bizlere, kaliteli bir akıllı telefonun 600 dolar ve üzeri bir fiyata satılmak zorunda olmadığını gösteriyor. İşte bu telefonlar arasında Huawei’nin en yeni telefonlarından birisi olan Honor 8, iPhone benzeri bir yazılımla ve diğer tüm pahalı telefonlar kadar kaliteli bir donanıma sahip.

Huawei her ne kadar ülkemizde çok satılan bir telefon markası olmasa da bu modele bir göz atmanızı öneririz.

Huawei Honor 8 Özellikleri

  • Price: $330–420
  • Chipset: Octa-core HiSilicon Kirin 950
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 32 GB ya da 64 GB
  • Kamera: 12 MP rear-facing, 8 MP front-facing
  • Boyut: 145.5mm x 71mm x 7.5mm
  • Ağırlık: 153g (5.4oz)
  • Ekran: 5.2″ 1080p LCD
  • Harici depolama: 64GB’a kadar microSD kart desteği
  • Pil: 3,000 mAh
  • İşletim sistemi: Android 6.0 Marshmallow (EMUI 4.1)
  • Diğer özellikler: Çift SIM desteği, microSD kart desteği, parmak izi tarayıcısı, LED bildirim ışığı



Donanım

Huawei Honor 8 (Ön Yüz)

Fiziksel olarak Honor 8, piyasadaki diğer telefonlara kıyasla biraz daha küçük ve bunu, çoğu telefonda görülen 5.5″ ekrana kıyasla 5.2″ ekran boyutuna borçlu. 1080p çözünürlüğe sahip ekranı parlak, renkli ve mükemmel görünüyor.

Huawei Honor 8 Güç Düğmesi

Gezinti düğmeleri yazılıma dahil edildiğinden fiziksel bir ana ekran düğmesi cigaz üzerinde yer almıyor. Güç ve ses düğmeleri cihazın sağ tarafında, SIM/microSD kapısı ise sol tarafta yer alırken kulaklık girişi, USB Type-C kapısı ve hoparlör ise cihazın alt kısmında yer almakta.

Huawei Honor 8 Hoparlör

Hoparlör yeteri kadar yüksek sesin çıkmasını sağlıyor ancak konumu gereği video izlerken telefonu yatay bir şekilde hoparlörü avucunuzun içinde tutmadığınız zamanlarda çıkan ses biraz az kalabiliyor. Cihazın arkasında daha net fotoğrafların çekilmesine olanak sağlayan çift kamera lensinin yanı sıra parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Huawei Honor 8 Parmak İzi Okuyucusu

Smart Key adı verilen parmak izi okuyucusu aynı zamandan bir düğme görevi de görüyor. Diğer telefonlarda cihazın kilidini açmanın dışında başka bir işe yaramayan parmak izi okuyucularının aksine Honor 8’in Smart Key’i tıpkı Google Pixel’de olduğu gibi bildirim çekmecesini aşağı ve yukarı doğru kaydırabilmenizi ya da galeri uygulamasında fotoğraflar arasında gezinmenizi sağlıyor.

Ayrıca yine bu düğmeyi kullanarak cihazınızın ekran görüntüsünü alabilir, feneri ışığını açıp kapayabilir ya da dilediğiniz bir uygulamanın açılmasını sağlayabilirsiniz. Düğme üzerine bir kez basma, iki kez basma ve basılı tutma olmak üzere üç farklı eylemi atamanız mümkün.

Huawei Honor 8 Yan Yüz

Honor 8 elde biraz kaygan da olsa premium bir akıllı telefon hissini bırakıyor. Bükük 2.5B cam yüzey son derecede kaliteli ve kesinlikle Pixel ve iPhone 7 benzeri bir cihaz izlenimini uyandırıyor. Honor 8’in tasarımcılarının bu iki cihazdan da ilham almış oldukları kesin.

Donanım açısından Honor 8 kesinlikle sizi memnun edecektir. Cihazın donanım özellikleri hemen her açıdan tatminkâr.


Yazılım

Honor 8 her ne kadar Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini çalıştırıyor olsa da, son derecede özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü EMUI 4.1 onun standart Android işletim sisteminin kullanıcı arayüzünden çok daha farklı olmasını sağlıyor. Hatta bu arayüzün Android’den ziyade iOS 10 ile çok daha benzer özellikleri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Huawei Honor 8 Yazılım

Cihaz ile birlikte gelen kullanıcı arayüzünde herhangi bir uygulama tepsisi yer almıyor. Tüm uygulamalarınız ana ekran üzerinde yer alıyor. Telefon, Mesajlar, Galeri ve Dosyalar gibi uygulamaların simgeleri Huawei tarafından tasarlanmış, dairesel ve renkli uygulamalar. Hatta cihazla birlikte bütünleşik tema düzenleyicisi tüm simgeleri tek bir seferde değiştirebilmenizi sağlıyor.

Bildirimler paneli açıldığında arkasındaki görüntüyü tıpkı iOS’ta olduğu gibi bulanıklaştırıyor. Bu panel üzerinde Bildirimler ve Kısayollar olmak üzere iki adet sekme mevcut. Sekmeler içerisindeki kısayolların sıralaması değiştirilebilir ve özelleştirilebilir.

Huawei Honor 8 Yazılım

EMUI’nin en iyi olduğu alanlar ise getirdiği diğer özellikler. Pek çok Android teması işletim sistemini hantallaştırırken EMUI’nin aksine pek çok kullanışlı özelliği getirdiği görülüyor.

Huawei Honor 8 Yazılım

Örneğin akıllı ekran görüntüsü özelliği ekranınızın sadece belirli bir bölümünün görtüsünü alabilmenizi sağlıyor. Bu özellik normalde Android işletim sisteminde bulunan bir özellik değil.

Ayrıca gezinti çubuğunu özelleştirmek, parmak izi tarayıcısının ne yapacağını belirlemek ve Windows 10 benzeri sade bir ana ekranı kullanmak mümkün.

Huawei Honor 8 Yazılım

Tüm bunlar Honor 8’e özel ayarlardan sadece birkaçı. Tek elle kontrol, sesli kontrol ve hareket kontrol ayarları mevcut. Cihazın ne zaman açılıp kapanacağını belirleyebilir, pil yöneticisinde cihazınızın güç ayarları üzerinde ince ayarlar yapabilir ve arkaplanda hangi uygulamaların çalışıp çalışmayacağını belirleyebilirsiniz.

Huawei Honor 8

Dosyalar, Telefon ve Müzik uygulamaları da standart Android uygulamalarına hiç benzemiyor. Ancak Honor 8’in bu uygulamalar üzerinde yaptığı değişiklikleri beğeniyorsanız bu sizin için olumlu olabilir. Honor 8’in yaptığı özelleştirmeler telefonun geneline yayıldığından tutarlı bir kullanıcı deneyiminin oluşmasına neden oluyor.


Performans ve Pil Ömrü

Her ne kadar Honor 8, diğer pahalı akıllı telefonlar gibi Qualcomm Snapdragon işlemcisini kullanmasa da yaptığımız testlerde telefonda herhangi bir takılmaya rastlamadık. Oyunlar sorunsuz çalışıyordu ve birden fazla uygulamanın aynı anda çalışması da herhangi bir problem teşkil etmedi.

Sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 950 işlemcisi ve 4GB RAM oldukça yeterli görünüyor. Telefon 32GB ve 64GB modellere sahip. Bu depolama alanları müzik, video ve fotoğraflar için yeterli görünse de daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar cihazın microSD desteğinden faydalanabilir.

4G LTE ve Wi-Fi hızları oldukça tatminkâr. Buna rağmen Huawei’nin Wi-Fi+ özelliği hem 4G LTE’yi hem de Wi-Fi bağlantısını aynı anda kullanarak daha hızlı veri aktarımını mümkün kılıyor.

Huawei Honor 8 Pil Ömrü

Honor 8’in pil ömrü ne çok iyi ne çok kötü. 3.000mAh kapasiteye sahip pili her ne kadar bugüne kadar bir telefonda görülen en yüksek pil kapasitesi olmasa da çok da kötü olduğunu söylemek doğru olmaz. Telefonunuzu çok fazla kullanmadığınız durumlarda telefonun pilinin tüm gün dayanacağını söylemek doğru olur ancak telefonu çok fazla kullanacağınızı düşünüyorsanız yanınızda bir harici pil bulundurmanızı öneririz.

Honor 8 USB Type-C bağlantısı sayesinde çok hızlı bir şekilde şarj olabiliyor. Telefonu yarım saat içerisinde tamamen şarj etmek mümkün.


Satın almalı mısınız?

Honor 8 ilgi çekici bir pazarda yer alıyor. Çin malı ucuz iPhone taklitleri piyasada yıllardır bulunmasına rağmen Huawei, kendi pazar payını oluşturmaya başlıyor gibi görünüyor. Her ne kadar Honor 8’in iPhone’den ilham aldığı pek çok alan olsa da doğrudan bir iPhone kopyası olduğunu söylemek doğru olmaz.

Honor 8’i sevip sevmeyeceğiniz tamam bir akıllı telefondan neler beklediğinize ve kişisel tercihlerinize göre değişecektir. Eğer standart Android tasarımından başka bir tasarımı kullanmak istemiyorsanız o zaman bu telefon size göre değil. Eğer iPhone’nin kullanıcı arayüzü hoşunuza gidiyorsa ancak iPhone’den daha ucuz bir telefon satın almak istiyorsanız o zaman Honor 8 tam size göre.

Kaynak: MakeUseOf

Huawei Honor İnceleme Sonuçları

8.0 İyi

Premium donanım ve kendine özgü yazılım özellikleri ile Honor 8 düşük fiyatına rağmen pek çok özellik ile birlikte geliyor. Çok fazla ücret ödemeden pahalı telefonların sunduğu özelliklere sahip olmak isteyen kullanıcılara önerilir.

  • Donanım 9
  • Yazılım 7
  • Pil Ömrü 8
  • User Ratings (1 Votes) 2.1
Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.