Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
En İyi Antivirüs Programları - Kablosuz Mecmua

Daha önce binlerce kez duymuş olabilirsiniz ama duymamış olanlarınız için bir kere daha söyleyelim. Eğer bir bilgisayar kullanıyorsanız (buna macOS işletim sistemini kullanan bilgisayarlar, hatta Linux bilgisayarlar da dahil) o zaman bir antivirüs programına ihtiyacınız var. Modern antivirüs uygulamalarnı indirmek ve çalıştırmak o kadar kolay ki neredeyse hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Ayrıca piyasadaki en iyi antivirüs programlarının çoğu ücretsiz. Bu sebeple bir antivirüs yazılımı kullanmamak için hiç bir nedeniniz yok. Bu sebeple bu yazımızda sizler için derlediğimiz en iyi 10 antivirüs yazılımından dilediğiniz birini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz antivirüs yazılımları ile ilgili bir not

Bu şirketlerin tümü şu ya da bu şekilde para kazanmaya çalışıyor ve ücretsiz bir antivirüs yazılımı kesinlikle onların para kazanmasına yardımcı olmayacaktır. Bu sebeple ücretsiz bir antivirüs programı yüklemeden önce dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Öncelikle bu şirketlerin çoğu programı kurduktan sonra onu ücretli sürümüne yükseltmenizi isteyecektir. Bu sebeple sizden bunu isteyen ekranların belirmesine ya da uygulama geliştiricisinden buna yönelik elektronik postalar almaya hazırlanın. Ne yazık ki ücretsiz yazılımların “ücretlerinden” birisi bu.

Daha da kötüsü bazı yazılımlar uygulamanın kurulumu sırasında ücretsiz araç çubuklarını ya da tarayıcı uzantılarını da kurmanızı isteyeceklerdir. Bu neredeyse hiç bir zaman iyi bir fikir değildir. Tarayıcı araç çubukları gerçekten berbattır ve genellikle sizin internet üzerinde yaptıklarınıza yönelik bilgileri toplayıp bunları reklamverenlere satmak için oradadırlar. Ayrıca antivirüs tarayıcı uzantıları genellikle herhangi fazladan bir özellik içermezler.

Bu sebeple bu uygulamaları indirirken ve kurarken dikkatli olun. Kurulum sırasında sizden bu tip eklentileri ve uzantıları kurmayı isteyip istemediğiniz sorulacaktır.


Avira (Windows, Mac)

Yüksek performansı ve kullanımı kolay araçları ile bilinen Avira, ücretsiz bir antivirüs programı isteyen kişiler için mükemmel bir tercihtir. AV-Comparatives tarafından yapılan testlerde Avira’nın pro sürümüne %99.9 koruma puanı verildi. Uygulamanın ücretiz sürümünün de benzer oranda koruma sağladığından emin olabilirsiniz.

Avira Ücretsiz Antivirüs Yazılımı

Zamanlama seçenekleri oldukça iyi ve bir haftanın genelinde farklı günlerde çalışacak birden fazla virüs tarama görevini zamanlayabilirsiniz. Hızlı bir gündelik tarama ve haftalık tam tarama zamanlamanız sisteminizi güvende tutmak için yeterlidir. Bunlarla birlikte gerçek zamanlı koruma özelliğini de kullandığınızda bilgisayarınızı hemen her kötü amaçlı yazılımdan ve virüsten koruyabilirsiniiz.

Ücretsiz Avira antivirüs programının Windows ve Mac sürümlerini indirebilirsiniz.


Bitdefender (Windows)

Pro versiyonu %99.9 koruma oranı almış bir diğer antivirüs programı daha. Bitdefender’in ücretsiz sürümü de sizi o an dağıtımda olan hemen her kötü amaçlı yazılımdan koruyacaktır. Programın anti-phishing ve anti-sahtecilik özellikleri sayesinde sıradan bir antivirüs programına kıyasla çok daha verimli bir şekilde korunabilirsiniz.

Bitdefender Ücretsiz Antivirus Programı

Programın sade arayüzü sizi ihtiyacınız olmayan seçeneklerle sıkmıyor ve yazılımın otomasyon özellikleri sayesinde onu ayarladıktan sonra bir daha yüzüne bile bakmanız gerekmiyor. Bitdefender ayrıca diğer antivirüs yazılımlarına kıyasla sistem kaynaklarını oldukça az tüketmesiyle tanınan bir virüs koruma programı.

Bitdefender ücretsiz antivirüs yazılımının sadece Windows sürümü mevcut.


Avast (Windows, Mac)

Avast her ne kadar bu listedeki diğer virüs koruma programlarına kıyasla bir miktar daha az koruma oranı sağlasa da (%99.6), bu oran hâlâ oldukça yüksek. Avast da sistem kaynaklarını çok az tükettiğinden bilgisayarınızı neredeyse hiç yavaşlatmayacaktır.

Mac için ücretsiz antivirüs programı: Avast

Programın kullanımı kolay arayüzü sayesinde onu kullanmayı öğrenmek için herhangi bir kullanım kılavuzuna ihtiyacınız yok. Her ne kadar tehlikelere karşı listemizdeki diğer bazı virüs koruma yazılımlarına kıyasla bir miktar daha düşük oranda koruma sağlasa da, Avast ücretsiz bir antivirüs yazılımı arayanlar için oldukça sağlam bir alternatif. Ne de olsa Avast’ın listemizdeki en popüler antivirüs programlarından birisi olmasının bir nedeni var.

Avast’ın Windows ve Mac sürümleri mevcut.


AVG (Windows, Mac)

Oldukça uzun bir süredir son derecede popüler olan bir diğer antivirüs uygulaması AVG, hem koruma oranında (%99.6) hem de sistem kaynaklarını kullanım oranında oldukça iyi karşılanan bir yazılım. AVG günümüzde sistem temizliği ve mobil antivirüs yazılımı gibi gereksiz bazı ek uygulamalar sunsa da şirketin çekirdek programı hâlen piyasadaki en iyi antivirüs programlarından birisi olmayı sürdürüyor.

AVG Ücretsiz Antivirus Uygulaması

AVG kimi zaman gereğinden fazla sık bir şekilde sizi uygulamanın ücretli sürümüne yükseltmek için rahatsız etse de kaliteli ve bu alanda uzun yıllar deneyimi olan bir program kullanmak isteyen çok sayıda bilgisayar kullanıcısı yıllardır AVG’yi kullanmayı tercih ediyor.

AVG’nin Windows ve Mac sürümlerinden dilediğinizi indirebilirsiniz.


Lavasoft Ad-Aware Free (Windows)

Lavasoft’un Ad-Aware antivirüs programının ücretli sürümü son yapılan testlerde %99.3 koruma oranına sahip olduğundan kesinlikle tercih edebileceğiniz bir antivirüs uygulaması. Her ne kadar uygulama sistem kaynaklarını kullanmada bu listedeki diğer pek çok yazılım kadar cimri olmasa da, Windows kullanıcıları için mükemmel bir antivirüs yazılımı olmayı sürdürüyor. Programın reklam ve casus yazılımlara karşı korumaya yönelik özellikleri onu diğerlerinden ayırıyor.

Lavasoft Ad-Aware

Her ne kadar ücretsiz bir antivirüs yazılımı hemen herkes için yeterli olsa da, Ad-Aware’in çeşitli seviyelerdeki ücretli seçenekleri de pahalı değil. Bu sebeple ücretli bir yazılım kullanmak isteyen ancak bunun için yüksek bir miktarda ödeme yapmak istemeyen kullanıcılar Lavasoft’un Ad-Aware uygulamasına bir göz atabilir.

Uygulama şimdilik sadece Windows işletim sistemi üzerinde kullanılabiliyor.


eScan Anti-Virus Toolkit (Windows)

Bu uygulamayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği onu bilgisayarınıza kurmak zorunda olmamanız. Tek yapmanız gereken onu indirmek ve indirdiğiniz uygulamayı çalıştırmak. Bu sayede uygulamayı bir USB sürücüsüne kopyalayabilir ve dilediğiniz herhangi bir Windows bilgisayar üzerinde çalıştırabilirsiniz.

eScan Antivirus Toolkit Ücretsiz

Uygulamayı sisteminize kurmadığınızdan onu kendi kendine çalışacak şekilde zamanlamanız da mümkün değil. eScan Anti-Virus Toolkit’in Windows sürümünü indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


Trend Micro HouseCall (Windows, Mac)

İstediğiniz an çalıştırabileceğiniz bir diğer antivirüs yazılımı HouseCall kurulum gerektirmeyen bir uygulama. Bu sebeple tıpkı bir önceki uygulamada olduğu gibi herhangi bir zamanlayıcı ya da gerçek zamanlı koruma özellikleri içermiyor. Ancak bilgisayarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız o zaman bu uygulamaya bir şans verebilirsiniz.

HouseCall’un Windows ve Mac sürümü mevcut.


Malwarebytes Anti-Malware (Windows, Mac)

Malwarebytes özellikle son birkaç yıldır virüs koruma alanında popülerlik kazandı. Uygulama özellikle reklam içerikli istenmeyen yazılımları kaldırmaya odaklanıyor ve kurulum boyutu oldukça küçük olduğundan son derecede hızlı çalışıyor.

Malwarebytes Ücretsiz Antivirüs

Uygulamanın Windows ve Mac sürümleri mevcut. Windows sürümünü indirirken 14 günlük deneme sürümünü indirmeniz gerekiyor ancan endişelenmeyin. Bu süre dolduğunda uygulamanın temel özelliklerini kullanmaya devam edebilirsiniz.


Panda Ücretsiz Anti-Virus (Windows)

Her ne kadar bu uygulamayı kurduktan sonra sürekli uygulamanın ücretli sürümüne yükseltmenizi isteyen bir dizi ekran ile karşılaşacak olsanız da, Panda’nın diğer uygulamalara kıyasla bazı avantajları mevcut. Örneğin uygulamanın çoğu işlemi bulut üzerinde yapıldığından sistem kaynaklarınız çok düşük bir oranda kullanılıyor.

Virüs tarama işleminin bulut üzerinde yapılmaısnın dışında onu diğerlerinden ayıran fazla bir şey yok. AV-Test sonuçlarına göre uygulamanın virüsten koruma oranı da o kadar iyi değil aslında. Ancak kullanılabilirlik alanında son derecede yüksek bir puan almış. Bu sebeple karmaşık kullanıcı arabirimlerinden yorulan kullanıcılar bu uygulamaya bir şans verebilir.

Panda antiviirüs uygulamasının şimdilik sadece Windows sürümü mevcut.


ZoneAlarm Ücretsiz Anti-Virus (Windows)

Bu uygulama ücretsiz olmasına rağmen çok sayıda özellikle geliyor. Uygulama standart virüsten koruma programlarında görülen temel özelliklerin yanı sıra temel bir firewall ile birlikte geliyor. Muhtemelen işletim sisteminizde bir firewall bulunuyor ancak yine de bu uygulamanın da kendisine ait bir firewall’ı içermesi olumlu.

ZoneAlarm şimdilik sadece Windows üzerinde kullanılabiliyor.

Hangi antivirüs programını kullanıyorsunuz? Ücretli ve ücretsiz antivirüs uygulamaları arasında herhangi bir fark görüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: MakeUseOf

Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.