Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
En İyi Shared Web Hosting (Paylaşımlı Web Hosting) Firmaları (2016)

Siteniz ya da şirketiniz için kullanabileceğiniz en iyi web hosting firması hangisi diye soruyorsanız doğru yerdesiniz. İster kendiniz için arada bir yazdığınız kişisel blogunuzu ya da şirketinizin web sitesini barındırmak için kaliteli bir web hosting arayışı içerisindeyseniz, bu yazımızda bulacağınız web hosting firmaları arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

En iyi web hosting firmasını bulmak Google’da arama yapıp çıkan sonuçlardan en ucuzunu satın almak kadar kolay değildir. Kaliteli ve ucuz web hosting servisi seçerken dikkat etmeniz gereken pek çok farklı unsur bulunmaktadır. Bunlar arasında neden bir hosting firmasına ihtiyacınız olduğu ve bu hosting firmasını ihtiyaçlarınız için nasıl ve ne şekilde kullanacağınız yatmaktadır.

Buna karar verdikten sonra ihtiyacınız olan web hosting firmasını ve en iyi web hosting paketini bulmak daha kolay olur. İhtiyaçlarınız tam olarak karşılamayan bir sunucuyu kullanmak daha sonra başınızı ağrıtabileceği gibi sırf pahalı diye ihtiyacınız olanından fazlasını satın almak boşu boşuna para harcamanıza neden olabilir.



Web hosting ihtiyaçlarınızı tanımlamak

Bir web sunucusunu seçmeden önce gereksinimleriniz üzerine biraz düşünmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki özelliklerden hangisinin sizin için ne kadar önemli olduğuna 0 ile 10 arasında bir puan vererek karar verin (0 hiç önemsiz ve 10 olmazsa olmaz).

  • Hız: Sitenizin ne kadar hızlı olmasını istiyorsunuz? Eğer kişisel web siteniz birkaç saniye geç açılırsa bu dünyanın sonu olmayabilir ancak günde binlerce ziyaretçi alan ve binlerce liralık satış yapan bir web sitesini barındırmak istiyorsanız, birkaç saniyenin bu site üzerinden elde edeceğiniz gelir üzerinde hatırı sayılır bir etkisi olacağını göz önünde bulundurun.
  • Bant genişliği: Siteniz üzerinden her ay ne kadar veri transferi gerçekleştirilecek? Buna sitenizi kaç kişinin ziyaret edeceğini ve sitenizin içeriğinin ne kadar ağır olduğunu gözönüne alarak cevap verebilirsiniz. Eğer web sitenizde çok sayıda görsel, video ve dosya bulunuyorsa ve sitenizi her ay çok sayıda insan ziyaret edecekse o zaman biraz daha fazla bant genişliğine ihtiyacınız olacaktır.
  • Depolama alanı: Sitenizde kaç adet sayfa olacak? Daha da önemlisi kaç tane görsel, video ve belge sitenizde yer alacak? Bu dosyaları satın alacağınız web hosting üzerinde depolamadan önce bunları ücretsiz görsel depolama hizmetlerinden birinde depolamanın ya da görsellerinizin kalitesini görünümünden ödün vermeden azaltarak dosya boyutunu küçültmenin faydalarından haberdar olmanızı öneririz.
  • Teknik destek: Web sunucularından ne kadar anlıyorsunuz? Sitenizde bir şeyler ters gittiğinde bu sorunu kendi başınıza giderebilecek kadar teknik bilgiye sahip misiniz? Bir sunucuya ulaşılamadığında o hatayı kendi başınıza giderebilir misiniz yoksa derhal web hosting teknik servisine mi ulaşmanız gerekiyor? Ne kadar çok teknik desteğe ihtiyacınız var ise web barındırma hizmetiniz size o kadar yüksek paraya malolacaktır.

İhtiyaçlarınızın neler olduğu hakkında yeterli bilgiye sahip olup emin olduktan sonra yazımızın devamındaki web sunucularına bir göz atabilir ve ardından sizin ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun web hosting firmasını seçebilirsiniz.



En iyi shared web hosting (paylaşımlı web hosting)

Tek bir sunucu üzerinde birden fazla web sitesi barındırıldığında bu sunuculara paylaşımlı web sunucusu ya da İngilizce’deki adıyla shared web hosting denir. Bu hosting planları özellikle kişisel web siteleri ya da depolama alanı ve düşük ücretin, bant genişliğinden ya da sitenin performansından daha önemli olduğu durumlarda tercih edilir.

Bluehost

Kararlı bir web sitesini çok ucuz bir fiyata mı satın almak istiyorsunuz? O zaman Bluehost’un Basic başlangıç paketi aylık 3.45$ fiyatıyla ihtiyacınızı karşılayabilir. Bu fiyata 50GB depolama alanı, her biri 100MB kapasiteye sahip 5 elektronik posta hesabı ve 25 adede kadar alt alan adına (subdomain) sahip olabilirsiniz.

Bluehost

Sadece birkaç dolar daha fazla ödeyerek sınırsız depolama alanı, sınırsız alan adı (domain) ve sınırsız alt alan adının yanı sıra sınırsız bant genişliğine sahip olabilirsiniz. Tıpkı diğer web hosting firmaları gibi Bluehost, sunucunuzun yönetimi için cPanel kullanmaktadır. Ayrıca sitelerinizi oluşturmak için harici bazı araçların yanı sıra paylaşımlı SSL, alışveriş sepeti gibi bazı e-ticaret özelliklerini de desteklemektedir.

Unutmayın ki bu fiyatlar sadece yeni müşteriler için geçerlidir ve sözleşmenizi yenilediğinizde Basic planın fiyatı aylık 7.99$’a, Business Pro planın fiyatı aylık 23.99$’a çıkmaktadır.

Ayrıca her ne kadar “sınırsız” bant genişliği bu paketlerde bulunan bir özellik olarak sunulsa da sitenize aynı anda on binlerce ziyaretçi gelmeye başlarsa Bluehost sizden Sanal Özel Sunucu’ya (Virtual Private Server – VPS) ya da Dedicated adı verilen ve üzerinde sadece sizin sitenizin bulunacağı bir sunucuya geçmenizi isteyebilir.



Media Temple GRID

Media Temple, özellikle sitelerinde ara ara çok sayıda ziyaretçi alan ancak genelde çok ziyaretçi almayan sunucular için Media Temple GRID adını verdiği sunucu modelini kullanmaktadır.

Bluehost’a kıyasla daha pahalı olan Media Temple’da planlar aylık 20$’dan başlıyor ancak bu fiyat artışı ile sitenizin bir anda çok sayıda ziyaretçi almaya başlaması durumunda erişilemeyeceği endişesinden de sizi kurtarıyor. Media Temple firmasının kendine özel bir kontrol paneli olduğundan cPanel’e aşina olan site yöneticileri önceleri biraz zorluk çekebilirler. Ancak web sunucularına yeni olan diğer herkes için Media Temple’ın kontrol panelini anlamak ve kullanmak kolaydır.

Media Temple GRID

Ayda 20$’a, 20GB SSD depolama alanına, 1TB bant genişliğine ve 100 adet web sitesini bu sunucu üzerinde barındırma hakkını elde ediyorsunuz. Ayrıca bu sunucular, aralarında PHP, Perl ve Python’un da bulunduğu pek çok yazılımla birlikte gelmektedir. Sistem ayrıca CloudFlare ve tek tıkla uygulama yüklemesi gibi özelliklerle gelmekte ve daha iyi sunucu donanımlarını kullanmaktadır.

Ayrıca makeuseof20 kodunu kullanarak yeni sunucu satın alan kullanıcılarımız %20 indirim alabilir.



Namecheap

Namecheap özellikle bir web sitesini internet üzerinde ilk kez açacaklar ve tabir-i caizse bu alanda işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek isteyen kişiler için idealdir. Namecheap üzerinden sunucu satın alacak olan ziyaretçilerimiz ilk yıl için sadece 9.88$ ödeyebilirler ve bu paketi daha sonraki yıllarda yenilemenin fiyatı 38.88$ olur ki bu da aylık 3.24$’a tekabül etmektedir.

Bu fiyata 20 GB SSD depolama alanı, sınırsız bant genişliği, 3 alan adına ve 50 alt alan adına kadar destek alabilir, cPanel kontrol panelini kullanabilir, 50 adede kadar eposta hesabı, CloudFlare desteği ve daha pek çok yazılımdan faydalanabilirsiniz. Ve ödediğiniz paraya bakıldığında karşılığında aldığınız performansın hiç de kötü olmadığını söylemek isteriz.

Namecheap

Sitenizi daha kaliteli bir sunucuya taşımak istediğinizde ise NameCheap’in Profesyonel planı aylık 6.57$’a, Ultimate planı ise aylık 10.82$’a satın alınabilir. Ayrıca Namecheap’in ucuz web hosting firmaları arasında en iyi kullanıcı desteği veren web hosting firmalarından birisi olduğunu hatırlatmakta fayda var.



A Small Orange

Review Signal tarafından 2013 yılının en iyi paylaşımlı web hosting firması olarak ödüllendirilen A Small Orange, özellikle ucuz oluşu, uptime performansı ve mükemmel müşteri desteği ile bu ödülü haketti. Düşük trafiğe sahip web siteleri ayda 2.92$ gibi oldukça ucuz bir fiyada 500 MB depolama alanı ve 5GB bant genişliğinden faydalanabilir.

Small Orange

Firmanın müşterileri arasında en çok tercih edilen web hosting paketlerinden olan Medium plan ise 15 GB depolama alanı ve 150 GB bant genişliği ile birlikte gelmektedir. A Small Orange’ın diğer ucuz web hosting şirketlerine kıyasla avantajı sunduğu SSD diskleri ile genellikle paylaşımlı hosting servisi veren diğer firmaların sunmadığı bir özelliği müşterilerine sunmaktadır.



SiteGround

Eğer en ucuz web hosting firması arayışı içerisindeyseniz, SiteGround’un fiyat / performans oranı incelemeyedeğer. Şirkete yeni müşteriler ayda 3.95$‘a 10 GB depolama alanı ve aylık 10.000 ziyaretçiye kadar yetecek olan bant genişliğine sahip olabilir. Ayrıca bu fiyata ücretsiz alan adı, ücretsiz ve sınırsız eposta adresi, cPanel ve SSH erişimi desteği ve hatta CloudFlare desteği de dahildir.

Eğer web siteniz ayda 25.000 ziyaretçi alıyorsa, o zaman GrowBig planı tercih edebilirsiniz. Aylık 7.95$ fiyatı ile bu plan 20GB depolama alanı, ücretsiz SSL sertifikası, SuperCacher ile daha iyi erişim hızı ve öncelikli teknik destek hizmeti ile gelmektedir.

Siteground

Eğer web siteniz ayda 100.000 ziyaretçi alıyorsa o zaman firmanın aylık 14.95$ fiyat etiketine sahip GoGeek planını tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu fiyata 30GB depolama alanı, diğer planlardaki tüm özellikler, üzerinde daha az web sitesinin barındırıldığı paylaşımlı sunucular, daha gelişmiş sunucu donanımı dahildir.

Tüm bu fiyatların bu firmalardan ilk kez sunucu satın alacak olan kullanıcılar için geçerli olduğunu ve sonraki yıllarda bu fiyatların artacağını unutmayın.



Web Hosting Hub

Eğer bir web sunucusundan istediğiniz tek şey kullanımı kolay olması ise o zaman Web Hosting Hub aradığınız web hosting firması olabilir. Web Hosting Hub, WordPress, Joomla ve 300’ün üzerinde web uygulamasını tek tıkla kurmanıza izin veren bir kullanıcı arabirimine sahip.

Web Hosting Hub

Şirketin web sunucu planları bile nev-i şahsına münhasır. Spark, Nitro ve Dynamo isimlerine sahip olan bu planlardan en ucuzu Spark, 2 web sitesini barındırmanıza izin verirken 25 alt alan adını destekliyor ve paket ile birlikte ücretsiz bir alan adı da geliyor. Nitro ile sınırsız web sitesini ve alt alan adını barındırabilirken, Dynamo performansı daha yüksek web siteleri barındırabilmenize imkan sağlıyor.

Web Hosting Hub hosting planları aylık 4.99$’dan başlıyor ancak eğer 3 yıllık peşin ödemeniz durumunda bu fiyat aylık 3.99$’a düşüyor. Tüm planlar sınırsız depolama alanı ve sınırsız bant genişliği ile birlikte gelirken cPanel desteğini ve kendi deyimleri ile “mükemmel” bir müşteri destek hizmeti ile birlikte geliyor. Aboneliğinizi yenileme zamanı geldiğinde ise tıpkı diğer paylaşımlı web hosting firmalarında olduğu gibi fiyatlar ortalama ikiye katlanmış olacak.



Hostmonster

Bazen bir web sitesini ziyaretçilerin erişimine açmak istediğinizde tek ihtiyacınız olan şey sadelik olabilir. Ne kadar bant genişliğinize ihtiyacınız olduğunu hesaplamayı bir kenara bırakın. Hostmonster’ın tüm planlarında ücretsiz bant genişliği, ücretsiz alan adı, cPanel kontrol paneli ve WordPress ve benzeri uygulamalar için otomatik kurulum mekanizmaları yer alıyor.

Hostmonster

Aylık 4.95$ fiyat etiketine sahip olan Basic plan dahilinde tek bir web sitesini barındırabilir ve 50GB depolama alanına sahip olabilirsiniz. Aylık 6.95$ tutarındaki Plus plan üzerinde 10 adet web sitesini barındırabilir ve 150GB depolama alanına sahip olabilirsiniz. Son olarak aylık 14.95$ fiyatındaki Pro planında ise barındırabileceğiniz web sitesi sayısında, depolama alanında ve bant genişliğinde herhangi bir sınırlama olmadığı gibi yedekleme koruması gibi bazı fazladan özellikleri de kullanabilirsiniz. İlk yıllık abonelikten sonra fiyatların ikiye katlanacağını unutmayın.

Unutmayın – Ucuz web hosting firmaları “sınırsız” olarak verdikleri hizmetlerde aslında daima bir sınır barındırırlar. Geçici olarak artan ziyaretçi sayılarının getirdiği artan bant genişliği yüküne karşı korunmalı olabilirsiniz ancak eğer bu durum süreklilik arz ederse o zaman firmalar sizden genellikle sitenizi daha üst plana ya da dedicated sunuculara aktarmak isteyebilirler.



InMotion Hosting

InMotion Hosting’in adını bu listedeki pek çok kategoride göreceksiniz çünkü InMotion her seviyede web hosting ihtiyacı olan farklı kullanıcıların isteklerine cevap verebilecek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir web hosting planına sahiptir.

InMotion’da standart paylaşımlı web barındırma hizmetlerinde sık görülen sınırsız depolama alanı ve aylık bant genişliğinin yanı sıra ücretsiz veri yedekleme ve web sitesi transferi gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Tüm bunlar aylık 5.99$ gibi görece uygun bir fiyat etiketi ile gelmektedir. Bu fiyata cPanel kontrol paneli ve bu panel üzerinde kullanabileceğiniz çok sayıda araç ve uygulama gelmektedir.

InMotion Hosting

Eğer web siteniz için biraz daha fazla bir performansa ihtiyacınız var ise o zaman aylık 7.99$ fiyat etiketine sahip Power planı tercih edebilirsiniz. Bu planda altı adede kadar web sitesini barındırabilir, sınırsız depolama alanına ve 100 alt alan adına sahip olabilirsiniz. Aylık 14.99$ fiyat etiketine sahip plan ise tüm bunların yanı sıra sınırsız MySQL veritabanı ve sınırsız web sitesi barındırma imkanı vermektedir.

Kaynak: MakeUseOf
Görsel: Mmaxer

Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.