Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
2016'nın En Çok Satan Steam Oyunları - Kablosuz Mecmua

Valve, 2016 yılında en çok satan Steam oyunlarının bir listesini yayımladı. Listede eski oyunlardan yeni oyunlara, ücretsiz oyunlardan ücretli oyunlara, ana akım oyunlardan amatör oyunlara kadar pek çok oyun yer alıyor. Listede her türden oyun bulmak mümkün olduğundan özellikle bir Steam koleksiyonu oluşturmak isteyen oyunseverlerin bu listeye bir göz atmasını öneriyoruz.

Eğer bir PC oyuncusu iseniz 2016 yılı içerisinde muhtemelen kendinize bir ya da 12 oyun almışsınızdır. Satın almış olduğunuz tüm oyunları henüz oynamamış olabilirsiniz ancak bu 2017’de kendinize daha fazla oyun satın almayacağınız anlamına da gelmiyor. Yapılan araştırmalar özellikle Steam üzerinden oyun satın alan kullanıcıların oynayabileceklerinden daha fazla oyun satın aldığını gösteriyor.

100 oyunun yer aldığı 2016’nın en çok satan Steam oyunları listesini okumak bir hayli ilginç. Çok farklı sayıda oyun stüdyosunun geliştirdiği farklı fiyat ve türdeki oyunları görmek sevindirici. Ancak biz bu yazımızda Steam’ın Platin ödülünü verdiği 12 oyunu listeleyeceğiz.

Herhangi bir sıralamaya tabi olmaksızın 2016 yılının en çok kazanan 12 oyunu Grand Theft Auto V, Dota 2, Rocket League, Total War: WARHAMMER, Dark Souls III, Fallout 4, XCOM 2, Counter-Strike: Global Offensive, Tom Clancy’s The Division, No Man’s Sky, Sid Meier’s Civilization VI, ve The Witcher 3: Wild Hunt oyunları oldu.



Steam, ilk Steam Ödülleri kazananlarını da duyurdu

2016 yılının en çok satan Steam oyunlarının yanı sıra Valve, geçtiğimiz yıl ilk kez verilen Steam Ödülleri’nin kazananlarını da açıkladı. 12 kategori altında dağıtılan bu ödüllerin kazananlarını Steam kullanıcıları belirledi. İlginçtir, bu ödülleri kazanan oyunların büyük bir kısmı 2016 yılından önce piyasaya sürülen oyunlardan oluşuyor.

  • “Sarılmayı En Çok Hak Eden Kötü Adam” Ödülü: Portal 2
  • “Ödül Kazanmadan Önce Bu Oyunun İyi Olduğunu Düşünüyordum” Ödülü: Euro Truck Simulator 2
  • “Zamana Dayanıklı Oyun” Ödülü: The Elder Scrolls 5: Skyrim
  • “5 Dakika Daha” Ödülü: Counter-Strike: Global Offensive
  • “Vaaaaaay, dostum!” Ödülü: Grand Theft Auto 5
  • “Oyun İçinde Oyun” Ödülü: Grand Theft Auto 5
  • “Ağlamıyorum, Gözüme Bir Şey Kaçtı” Ödülü: The Walking Dead
  • “Çiftlik Hayvanının En İyi Kullanımı” Ödülü: Goat Simulator
  • “Bom Bom” Ödülü: Doom
  • “Sevildiği Kadar Nefret Edilen Oyun” Ödülü: Dark Souls 3
  • “Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın” Ödülü: Euro Truck Simulator 2
  • “Arkadaşlarla Daha İyi” Ödülü: Left 4 Dead 2

Steam’in 2016’nın En Çok Satan Oyunları listesindeki oyunları gördüğünüze şaşırıyor musunuz? Listedeki 100 oyundan kaçına sahipsiniz? Bu oyunlardan hangisi kazanmayı hak etti? Birinci Steam Ödülleri’nde oy kullandınız mı? Bu ödüllerin kazananları kazandıkları ödülleri hak ediyorlar mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: MakeUseOf

Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.