Notice: add_theme_support( 'html5' ) fonksiyonu hatalı çağırıldı. Tiplerden oluşan bir dizi aktarmalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 3.6.1 sürümünde eklendi.) in /home/jackel6/kablosuzmecmua.com/wp-includes/functions.php on line 5833
2017'de Gösterime Girecek Olan 8 Yeni Dizi - Kablosuz Mecmua

2016 yılı özellikle yabancı televizyon dizileri açısından ne çok iyi ne de çok kötü bir yıldı. Ancak eğer herkesin hemfikir olduğu bir şey var ise o da özellikle son iki ayda ekranlarımızı süsleyen televizyon dizilerinin kalitesinin daha önce hiç olmadığı kadar iyi olduğudur.

İzleyicilerini koltuklarına çivileyen İngiliz dram dizilerinden (Line of Duty, Victoria), ABD yapımı muhteşem bilim kurgu dizilerine (Stranger Things, Westworld) ve kuzey ülkelerinden gelen akıl almaz kalitedeki dizilere (Sınır, Mavi Gözler) hiç de fena olmayan bir yılı geride bıraktığımızı söylemek yerinde olur.

2017'nin Yeni Dizileri

Eğer bir sonraki TV bağımlılığınızın ne olacağına karar vermekte zorlanıyorsanız o zaman 2017’de sabırsızlıkla bekleyeceğinize inandığımız inanılmaz televizyon dizilerinin varlığından memnun olacaksınızdır. Marvel’in büyülü dünyasından gençlik dizilerine izleme listenize ekleyeceğiniz sekiz yeni televizyon dizisini bu yazımızda sizler için derledik.



1. Taboo (7 Ocak, BBC1)

Bu dizinin birden bire 2017’nin en çok beklenen dizilerinden biri haline gelmesi için tek gereken şey Tom Hardy‘nin çıplak bir şekilde görüntülendiği birkaç fotoğrafının sosyal medya üzerinde yayılması oldu. Ancak bu mini dizide Hardy’den çok daha fazlası var.

İngiltere yapımı sekiz bölümlük bu dizi, çaldığı elmaslarla Afrika’dan dönen ve babasının ölümünden intikam almak için savaşan maceraperest James Delaney‘nin hikayesini anlatıyor. Hardy ve babası tarafından yaratılan ve Ridley Scott‘ın yapımcılığını üstlendiği bu dizi, 2017’nin en iddialı yapımları arasında yer alıyor.

2. A Series of Unfortunate Events (13 Ocak, Netflix)

Lemony Snicket‘in çocuk romanlarından yola çıkarak oluşturulan Talihsiz Olaylar Dizisi (A Series of Unfortunate Events), şanssız fakat becerikli Baudelaire çocuklarının ve kötü kalpli Kont Olaf‘ın hikayesini anlatan bir Netflix dizisi.

Filmin fragmanlarından yola çıkarak sekiz parçalı bu aile dramasının aynı adı taşıyan 2004 filminin böyle bir hit olmasını sağlayan karanlık komedi yaklaşımını benimsediği gözleniyor.

Bu nedenle, şaşalı kostümlere, Gotik bir ortama ve Neil Patrick Harris, Patrick Warburton ve Joan Cusack gibi oyuncuların şahane ve bir o kadar da tuhaf performanslarını izlemeye hazır olun.

3. Legion (9 Şubat, Fox UK)

FX ve Marvel Television‘ın bu ortak yapımında Dan Stevens (Downton Abbey), David Haller rolünde karşımıza çıkıyor.

Lejyon, şizofreni teşhisi konulmuş ve kafasındaki seslerin ve gördüğü halüsinasyonların gerçek olabileceğini fark eden sorunlu bir adamın hikayesini anlatıyor.

Dizinin tanıtım videolarında bu yeni ‘mutant’ dizisinin konusu ile son derecede uyumlu bir görüntüye sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca bu dizi Fargo‘dan tanıdığımız Noah Hawley tarafından hazırlandığından bu dizinin iyi olacağını zaten biliyorsunuz.



4. American Gods (TBC, Amazon Instant Video)

Senaryo zorluklarından dolayı HBO tarafından terk edilmiş olan Neil Gaiman‘ın American Gods romanı nihayetinde hak ettiği bir uyarlamaya sahip oldu. Dizi, eski ve yeni tanrılar arasındaki bir savaşa sokulmak üzere hapishaneden serbest bırakılan Ricky Whittle‘ın gizemli Gölge Ay’ı üzerine odaklanıyor.

Whittle’ın yanı sıra Ian McShane Norse tanrısı Odin ve Emily Browning ise Gölge’nin karısı olarak dizide yer alıyor. Onun bir araba kazası sonucu hayatını kaybetmesi, Gölge Ay’ın serbest bırakılmasına yol açıyor. Müthiş bir oyuncu kadrosu ve sinematik bir yaklaşım bu diziyi kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasına yerleştiriyor.

5. Riverdale (2017)

2017’de sona erecek olan Vampir Günlükleri’nin ardından genç fantazi dizilerini sevenler takip etmek için yeni bir dizi arayışı içinde olacaklarından bu dizi tam olarak onların beklentilerini karşılar nitelikte. Archey, arkadaşları ve onların rakipleri ile olan ilişkilerini temel alan bir macera dizisi Riverdale.

Dizi, merkezinde aşk-üçgenine ve şehrin garip olaylarına odaklanan ‘klasik Archie mitosunda yıkıcı bir yaklaşım’ olarak nitelendiriliyor. Dizinin özellikle Teen Wolf ve Gossip Girl hayranları tarafından beğeni ile izlenileceğine eminiz.

6. Big Little Lies (2017)

HBO’nun üç annenin hikayesini konu alan komedi-drama dizisi tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgard, Adam Scott, Laura Dern ve Shailene Woodley‘den bahsediyoruz … liste bununla da sınırlı değil.

Her ne kadar dizinin oyuncu kadrosu diziyi merak etmek için yeterli olsa da, Liane Moriarty‘nin dizinin temel aldığı aynı adlı kitabı okuyan herkes, Büyük Küçük Yalanlar’ın (Big Little Lies) kalbinde yatan güçlü hikayeyi izlemeyi dört gözle beklediğinden eminiz.

7. Z: The Beginning of Everything (2017, Amazon Instant Video)

Caz çağının tadına bakmak isteyenler, Amazon Prime üzerinden izlenebilecek olan Z: Her şeyin Başlangıcı (Z: The Beginning of Everything) adındaki ve yazar F. Scott Fitzgerald‘ın eşi olan ve feminist bir simge haline gelen Zelda‘nın hayatını anlatan bir biyografi dizisini takip etmek isteyebilir.

Dizi, şehvetli partilerin ve sadakatsizliklerin sona erdirdiği evliliğinden önce Zelda‘nın erken yaşlarından başlıyor. Christina Ricci‘nin Zelda rolünde başrolü aldığı dizi, 2013’te gösterime giren Büyük Gatsby ile önemli benzerlikler gösteren görkemli bir masal. Dizinin pilot bölümü Amazon üzerinden izlenebilir. Geri kalan bölümleri ise 2017 yılı içerisinde gösterime girecek.



8. Still Star-Crossed (2017)

Dizi dünyasının güçlü ismi ShondaLand tarafından üretilen Still Star-Crossed, Juliet‘in kuzeni Rosaline‘e odaklanan klasik Shakespeare hikayesini epik bir şekilde ele alıyor. Montague‘ler ve Capulet‘ler arasındaki çekişmenin devam ettiği 16. Yüzyıl Verona‘sında geçen bu dizi Romeo ve Juliet’in devamı niteliğinde.

Bol bol romantizm, bol bol trajedi – mükemmel bir dönemsel / dram dizisi kombinasyonu.

2017’nin Merakla Beklenen Dizileri

Eğer tüm bunlar yeterli değilse o zaman Marvel‘den Demir Yumruk (Iron Fist), Güçsüz (Powerless), The Handmaid’s Tale, Savunmacılar (The Defenders), Inhumans ve G.L.O.W. dizilerinin de yine 2017 içerisinde gösterime gireceğini belirtmekte fayda var.

Televizyon bu kadar iyi olduğu sürece önümüzdeki sene evden dışarı çıkmak istemeyeceksinizdir.

Kaynak: Metro

Share.

About Author

Jack, teknoloji firmalarına danışmanlık verir ve boş zamanlarda teknoloji dünyasındaki gelişmelere adar. Kablosuz Mecmua'nın kurucusudur.